Ce fac sa nu imi strice copilul iPad-ul

Unele lucruri sunt prea bune pentru a fi impartite, nu-i asa? Si oricat de mult ti-ai dori ca micutul tau sa-si dezvolte curiozitatea si interesul pentru tehnologie, parca tot nu i-ai da pe manute un dispozitiv atat de scump… Te intrebi ce sa faci sa nu iti strice copilul iPad-ul?

Sa-l tii ascuns nu este o optiune. In plus, cu cat incerci sa-i restrictionezi mai mult accesul, cu atat il vei intarata mai mult. Pentru linistea voastra, vom face in continuare o scurta prezentare a ceea ce poti sa faci pentru ca piticul sa nu se simta respins atunci cand iti cere iPad-ul sa se joace, dar nici tu sa nu mai fii stresat sau ingrijorat.

Despre ce vorbim?

iPad

Controlul parental

Din fericire, iPad-ul are o astfel de functie de securitate sau restrictionare a anumitor facilitati. Mai exact, este vorba despre o parola pe care o poti seta pentru aplicatii. Nu trebuie decat sa te asiguri ca este suficient de usor de retinut pentru tine, dar suficient de greu pentru ca cel mic sa o descifreze.

Pentru setarea restrictiilor mergi la Settings – > General Settings -> Restrictions -> Seteaza parola -> Retasteaza parola -> Dezactiveaza aplicatiile online -> Dezactiveaza accesul in-app

Dezactivarea internetului

Inainte de a-i da copilului iPad-ul, iti sugeram sa dezactivezi orice aplicatie care necesita accesul la internet, fie ea YouTube, Safari sau orice altceva. La fel ar trebui sa procedezi si cu functiile de video conferencing sau downloadarea de aplicatii. Si mai simplu, poti muta toate aceste aplicatii intr-un folder special, bine ascuns.

Folderul dedicat

De data asta nu mai este vorba de folder-ul cu aplicatii interzise, ci de acela dedicat micutului. Punandu-i intr-un singur loc toate joculetele lui preferate, si instiintandu-l de acest lucru, sansele ca el sa caute si prin alte parti sunt… ceva mai mici. Daca tot faci asta, profita de ocazie pentru a-i strecura printre jocuri si cateva aplicatii educationale.

Monitorizarea permanenta

Unele lucruri sunt mai usor de prevenit decat de remediat. S-a terminat cu bine sesiunea de joaca pe iPad? N-ar strica sa arunci un ochi si asupra istoricului online, sa-ti faci o idee despre ce anume a accesat, intentionat sau accidental.

Accesorii de baza

O data ce te-ai asigurat ca totul este in ordine la capitolul software, poti investi putin si in materie de hardware… O folie protectoare pentru display, o husa rezistenta la zgarieturi sau lovituri, chiar si o husa cu suport de fixare si un stylus care sa-l fascineze pe copil sunt mai mult decat binevenite.

Pe de o parte te asiguri ca micile accidente vor fi evitate, pe de alta parte ii oferi ceva care il va tine ocupat pentru multa vreme. Daca vezi ca ii place sa se joace cu stilusul dar nu este foarte indemanatic, poti profita de ocazie sa desenati impreuna. El va fi mai linistit si tu la fel.

Acum ca am raspuns la intrebarea ce sa fac sa nu imi strice copilul iPad-ul, nu mai ramane decat sa mentionam un ultim aspect esential – garantia! Pretul pentru un plan de garantie extins, care sa acopere eventualele deteriorari fizice este considerabil mai mic decat cel pentru reparatia in absenta unei garantii…