Reparatii iPhone software

Reparatii iPhone

In functie de calitatea produsului pe care il achizitonati si de modul in care il folositi, un iPhone se poate manifesta in moduri foarte diferite, multe dintre ele nefiind neaparat pe placul dumneavoastra. In anumite situatii s-ar putea sa fiti tentati sa rezolvati problema pe cont propriu, fara a apela la un centru specializat in reparatii de smartphone-uri. Si totusi, aceasta optiune nu este recomandata nu doar pentru ca riscati sa pierdeti garantia produsului, ci si pentru ca puteti, foarte usor, sa abordati problema gresit.

 

Mai exact, unele probleme care par sa fie de natura hardware ar putea fi doar o forma de manifestare a unor probleme de tip software. De exemplu, v-ati gandit vreodata ca daca bateria telefonului se descarca foarte repede de vina nu este neaparat bateria, ci software-ul de gestionare a puterii consumate pentru o functionare optima? Acesta este doar una din circumstantele in care ati putea avea nevoie de servicii de reparatii iPhone software fara ca macar sa stiti.

 

Pentru a va face o idee despre ce fel de operatii se pot executa pe un iPhone, va vom prezenta o lista a serviciilor software pe care cele mai multe firme le furnizeaza:

 

  • Activarea telefonului – este o masura extrema, aplicata atunci cand nu functioneaza nici decodarea, nici jailbreak-ul si implica accesarea meniului telefonului
  • Decodarea – este considerata o operatiune simpla – atunci cand este efectuata corespunzator – pentru ca nu implica riscuri pentru functionalitatea smartphone-ului; desi nu orice software poate fi decodat, cele mai multe versiuni care ruleaza pe seria iPhone-urilor suporta acest proces care ar trebui facut pe loc
  • Upgrade / Downgrade – trecerea la o versiune noua de software, superioara sau inferioara; cea de-a doua varianta este valabila atunci cand ati facut un upgrade de care nu sunteti multumiti – in afara modelului 3Gs, care pune mai multe probleme in aceasta privinta, toate celelalte modele sunt destul de maleabile
  • Resoftare – considerati-o un fel de formatare a telefonului ce se aplica atunci cand softul de baza a fost complet distrus, cand operatiunea de restore este imposibila sau cand telefonul nu mai raspunde la nici o comanda

 

Daca mai era nevoie sa specificam, ori de cate ori solicitati reparatii iPhone software, nu uitati sa cereti efectuarea unui back-up pentru a va pastra cele mai importante informatii din memoria telefonului.

Resoftarile sunt, fara indoiala, una dintre cele mai delicate operatii ce se pot face pe un smartphone – in cazul in care ceva nu merge asa cum trebuie, telefonul poate deveni inutilizabil. Aceasta deoarece iPhone-urile au la baza un sistem de operare marca Apple, reprezentat de diferite versiuni OS. Resoftarile, jailbreak-ul si toate celelalte actiuni similare incearca sa speculeze slabiciunile versiunii de iOS. Bineinteles, nici cei de la Apple nu stau cu mainile in san, ci lucreaza in permanenta pentru a ne impiedica sa profitam de serviciile lor fara a apela la imensa baza de aplicatii software App Store.

 

Iata de ce trebuie sa renuntati la provocari si sa lasati aceste sarcini pe seama celor specializati in domeniu, care stiu ce fac si care va pot oferi si garantie pentru serviciile lor.